tisdag 9 september 2014

Avocado-choklad kaka





Dagen till ära blev det ett glas till lunch och en avocado-choklad kaka till arbetskollegorna...
 
 

 

Botten:
125 g digestivekex
50 g kokosflingor
50 g smör

Fyllning
4 gelatinblad
200 g mörk choklad
2 avocadon (ca 300g)
1 dl rörsocker
2 lime
1 tl kanel
vanlij (mald)
2 dl grädde

Krossa kexen och lägg i kokosen och det smälta smöret. Använd en kakform med löstagbara kanter (26cm) och tryck ut kexblandingen till ett botten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen. Dela avocadon, ta bort stenen och töm avocadon i en skål. Mosa avocadon. Blanda i skalet av en lime, sockret och vanilj. Blanda sedan i chokladen. Vispa grädden. Pressa lime frukterna och värm upp saften, lägg i gelatinbladen. Häll lime-gelatin blandningen i choklad-avocado blandningen som ett tunt band, blanda hela tiden. Vänd sedan försiktigt grädden i blandningen. Häll blandningen över kexbottnet. Låt sedan kakan stå i kylskåpet 4-6 timmar eller över natten.
Dekorera tex med choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar