fredag 17 januari 2014

Chocolate Crisp Brownie

Något för alla...passar bra till ung som gammal! Ett nytt sätt att äta "morgonmål", istället för mjölk och rispuffar i en skål blev det choklad och rispuffar :) och därför blir detta mitt bidrag till månadens sötsak.

Brownie
200 g mörk choklad
100 g smör
3 ½ dl socker
4 ägg
1 ¾ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies
Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.  Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 min.
Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna.

Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.

Låt kakan stå i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.


Receptet från tidningen hembakat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar