Brownie
200 g mörk choklad
100 g smör
3 ½ dl socker
4 ägg
1 ¾ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 påse minimarshmallows, ca 280 g
Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies
Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 min.
Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna.
Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.
Låt kakan stå i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.
Receptet från tidningen hembakat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar