fredag 26 april 2013

Red Velvet Cake

I april är temat för "Månadens sötsak" RÖTT. Den första idéen jag fick var något jag tyckt länge är fascinerande är den extremt röda kakan som jämt och ständigt dyker upp i alla amerikanska tårtprogram. Så då var det dags att prova recept och kolla flera olika för att försöka hitta något som verkar bäst. Till sist och slut blev det en blandning av olika recept.







Red velvet cake:

500 g socker
225 g smör
2 ägg
350 g mjöl
1/2 tsk salt
15 g kakao
Röd hushållsfärg
2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 msk äppelvinegär

Vispa socker och det mjuka smöret till skum, tillsätt ett ägg i taget, vispa väl.
Blanda mjölet, saltet och vaniljsockeret. Tillsätt mjölblandnigen och mjölken turvis till smör-socker-ägg blandningen. Blanda kakaon och färgen till en pasta, tillsätt i smeten och blanda väl. Till sist blanda bakpulvret och vinägern ihop, det skummar så ta en tillräckligt stor skål. Häll blandningen i smeten och blanda.

175 grader ca 40-45 min

Cream cheese frosting:

250 g färskost
230 g smör
1-2 msk vaniljsocker
500 g florsocker

Blanda osten, det rumsvarma smöret samt vaniljsockret. Tillsätt florsockret lite i taget, tillsist vispa krämen fluffig.

Dela kakbottnen i flera delar. Använde en mindre form och fick två bottnar vilka jag delade i två respektive tre våningar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar